4 webdesign trends van 2020

Het is niet gemakkelijk om elke dag bezoekers naar jouw website toe te trekken. Een mooie, gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat de bezoekers die wel komen ook op jouw website blijven. Dit lukt je beter met een sterk en up-to-date webdesign. Dit jaar zijn er verschillende trends te zien in webdesign die we voor je op een rijtje zetten.

  1. Unieke illustraties of foto’s

Het gebruik van foto’s op websites is altijd een lastig dingetje. Je zit met rechten van de foto’s en als je stockfoto’s gebruikt, kun je ervan uit gaan dat ze al honderd keer eerder zijn gebruikt. Je kunt er voor kiezen om zelf unieke foto’s te maken of illustraties te ontwikkelen. Deze laat je terugkomen op je website en versterken jouw herkenbaarheid en complete branding.

  • Micro-interactie en animatie

Hoe tof is het als je jouw websitebezoeker kan laten verbazen met een interactieve animatie! Deze zie je steeds meer voorbij komen. Deze kleine animaties zijn gericht op gebruiksvriendelijkheid verhogen. Een voorbeeld hiervan is dat je een knop laat veranderen als de muis er overheen gaat. Of dat op de achtergrond van jouw illustratie met de lucht, wolkjes voorbij drijven.

  • Mobiel gericht

Tuurlijk is mobile-first al langer een trend, maar ook dit jaar komt ie op verschillende vlakken weer naar voren. Steeds meer apps en websites maken gebruik van dark mode. Deze modus creëert meer rust voor je ogen, maar wel alleen als het design van jouw website hier op aansluit!
Een ander punt waar je op moet letten dat bezoekers op jouw website die hun telefoon gebruiken, dus hun vingers gebruiken als muis. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld de menu’s makkelijk uit te klappen zijn en de knoppen gebruiksvriendelijk moeten zijn voor duimen.

  • Asymmetrische designs

Wat je veel ziet dit jaar zijn asymmetrische designs. Dit geeft jouw website een uniek en speels uiterlijk. Zorg ervoor dat als je kiest voor een asymmetrisch design, je wel het overzicht behoudt. Het moet geen chaos worden op jouw website, want zo verlies je juist bezoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *